Norfolk Terrier

A Norfolk Terrier egy bájos és kompakt kutyafajta, amely magabiztos megjelenésével és szeretetreméltó személyiségével hódítja meg a szívünket. A következőkben részletesebben megvizsgáljuk ezt a kis terriert, beleértve az általános megjelenést, jellemzőket és egyéb fontos tulajdonságokat.

Általános Megjelenés

A Norfolk Terrier kutyák kicsik, alacsonyak és éles megjelenésűek. Bár termetük kis méretű, kompakt és erőteljes testalkatuk miatt erőt és magabiztosságot sugallnak. A rövid hát, jó anyagú csontozat és tiszteletreméltó hegek a méltányos elhasználódásból erednek, és az évek során szerzett tapasztalatukat tükrözik.

Jellemzők

A Norfolk Terrier egyike a legkisebb terriereknek, mégis „démoni” személyiségű. Szeretetreméltó kedélyük és szívós alkatuk miatt gyorsan a család kedvencévé válnak. Nem hajlamosak a veszekedésre és mindig készen állnak a játékra vagy a kalandra.

Vérmérséklet

A Norfolk Terrier kutyák éberek és rettenthetetlenek. Mindig figyelnek környezetükre és készen állnak arra, hogy védelmezzék szeretteiket.

Fej és Koponya

A Norfolk Terrier koponyája széles, csak enyhén lekerekített, és jó szélességet mutat a fülek között. A fang ék alakú és erős, míg a pofa hossza körülbelül egyharmaddal rövidebb, mint a nyakszőrtől a jól meghatározott ütköző aljáig mérve. Ez a részlet a kutya karakteres megjelenését erősíti.

Szemek

A Norfolk Terrier szemei ovális alakúak, és sötétbarna vagy feketék. Az éber és éles kifejezés az intelligenciát és éberséget tükrözi.

Fülek

A kutyafajtára jellemző közepes méretű fülek V-alakúak, és enyhén lekerekítettek a hegyükön. Ezek az elegáns fülek az archoz közel előrefelé ereszkednek, hozzájárulva a kutya összképéhez.

Száj

A Norfolk Terrier szája szűk ajkú, erős állkapoccsal és meglehetősen nagy fogakkal rendelkezik. A tökéletes ollós harapás azt jelenti, hogy a felső fogak szorosan átfedik az alsó fogakat, és az állkapocshoz képest egyenesen állnak.

Nyak

A kutya nyaka erős és közepes hosszúságú, ami harmonikusan illeszkedik a testhez.

Elülső Negyedek

A Norfolk Terrier tiszta és jól hátradőlt lapockával rendelkezik, amely hossza megközelítőleg a felkarig terjed. Az első lábak rövidek, erőteljesek és egyenesek, ami lehetővé teszi a kutya könnyű mozgását.

Test

A Norfolk Terrier testformája kompakt, rövid háttal és vízszintes felsővonallal. Az ugró bordák hozzájárulnak a kutya mozgékonyságához és erőteljes megjelenéséhez.

Hátulsó Végtag

A hátulsó végtagok jól izmoltak, jó térdhajlással, és a csánk hátulról nézve egyenesen áll. Ezek a tulajdonságok biztosítják a kutya nagy hajtóerőt és stabilitást mozgása során.

Lábak

A Norfolk Terrier lábai kerek és vastag párnákkal rendelkeznek, ami segíti a kutya mozgékonyságát és kényelmét.

Farok

A Norfolk Terrier farokját korábban dokkolhatták, de ma már inkább közepesen dokkolt, egyenesen hordva. A farok mérsékelten hosszú, hogy az általános egyensúlyt és harmóniát biztosítsa a kutyának.

Járás/Mozgás

A Norfolk Terrier alacsony és vezető járású, válltól egyenesen előre haladva. A jó hátsó szögelés nagy hajtóerőt mutat, és a hátsó lábak simán követik az elülső lábakat. A térdnél és a csánknál való jól hajlíthatóság segíti a kutyát a mozgásban. A felső vonal mindig szinten marad, ami a kutyának elegáns megjelenést kölcsönöz.

Kabát

A Norfolk Terrier kabátja kemény, drótos és egyenes, testhez simuló. Hosszabb és durvább a nyakon és a vállakon, ami kialakítja az arc keretét. A fej és a fül szőrzete rövid és sima, de enyhe bajuszok és szemöldök is találhatók. Fontos megjegyezni, hogy a túlzott vágás nem kívánatos.

Szín

A Norfolk Terrier kutyák lehetnek vörösek, búzák, feketék vagy cser vagy grizzle színűek, minden árnyalatban. Bár a fehér foltok vagy foltok nem kívánatosak, megengedettek.

Méret

Az ideális marmagasság a Norfolk Terrier számára körülbelül 25 cm (10 hüvelyk).

Hibák

Fontos megjegyezni, hogy a fajta standardja alapján bármilyen eltérés a fentiektől hibának számít, és a hiba súlyosságának pontosan arányban kell állnia annak mértékével, valamint a kutya egészségére és jólétére, valamint a kutya hagyományos munkavégzésének képességére gyakorolt hatásával.

Jegyzet

A hím Norfolk Terrier kutyáknak két látszólag normális herével kell rendelkezniük, amelyek teljesen leereszkedtek a herezacskóba. Ez a részlet az egészségügyi állapotuk és reproduktív képességük szempontjából is fontos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content