Manchester Terrier

A Manchester Terrier egy kis, elegáns és sportos kutyafajta, amely a megjelenésével és személyiségével egyaránt lenyűgöző. A következőkben részletesebben megvizsgáljuk ezt a kis terriert, beleértve az általános megjelenést, jellemzőket és egyéb fontos tulajdonságokat.

Általános Megjelenés

A Manchester Terrier kompakt, elegáns és tartalmas kutyafajta. Hangos megjelenése azonnal magára vonja a figyelmet, és az elegancia és erő megtestesítője.

Jellemzők

A Manchester Terrier élénk, éber, meleg és sportos személyiséggel rendelkezik. Igényes és odaadó kutyák, akik szívesen vesznek részt minden tevékenységben, amit a gazdájukkal csinálnak.

Vérmérséklet

A fajtára jellemző vérmérséklet igényes és odaadó. Ezek a kutyák mindig készen állnak a gazdájuk szolgálatára és társaságára.

Fej és Koponya

A Manchester Terrier feje hosszú, lapos és keskeny, vízszintes és ék alakú. Arcizmok nélkül, a szem alatt jól telt, és szűk ajkú szájjal rendelkezik, ami a fajtára jellemző karakteres megjelenést eredményez.

Szemek

A kutya szemei viszonylag kicsik, sötétek és csillogóak. Mandula alakúak, és nem kiemelkedőek, hanem harmonikusan illeszkednek az arcához.

Fülek

A Manchester Terrier fülei kicsik és V-alakúak. Jóval a fej felső vonala felett helyezkednek el, és a fejhez közel lógnak a szemek felett, hozzájárulva az elegáns megjelenésükhöz.

Száj

Az állkapcsok vízszintesek, és a kutya tökéletes, szabályos ollós harapással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a felső fogak szorosan átfedik az alsó fogakat, és az állkapocshoz képest egyenesen állnak.

Nyak

A kutya nyaka meglehetősen hosszú, a válltól a fejig elkeskenyedő, a taréjánál enyhén ívelt, és mentes a torokfájástól.

Elülső Negyedek

A Manchester Terrier vállai tiszták és jól dőltek. Elöl keskenyek és mélyek. Mellső lábai meglehetősen egyenesek, és jól a kutya alatt helyezkednek el. A lábak hossza arányos a testével.

Test

A Manchester Terrier testformája rövid, jól ívelt bordákkal rendelkezik. Az ágyékon enyhén ívelt, és a bordák mögött felvágott. Ez a testalkat teszi lehetővé a mozgékonyságukat és sportosságukat.

Hátulsó Végtag

A hátulsó végtagok erősek és izmosak, jól hajlított térdnél. Ezek a lábak nem csuklósak és nem behajlottak, ami hozzájárul a kutya stabil mozgásához.

Lábak

A Manchester Terrier lábai kicsik, félig nyúltalpúak és erősek. Jól ívelt lábujjakkal rendelkeznek, ami segíti a kutyát a mozgásban és az egyensúlyban.

Farok

A kutya farokja rövid, és ott áll, ahol a hát íve véget ér. Vastag a testhez csatlakozó részen, majd egy pontig keskenyedik. A farokot nem hordhatja magasabban, mint a hát.

Járás/Mozgás

A Manchester Terrier járása egyenes, szabad és kiegyensúlyozott. Az elülső negyedek jól kinyúlnak, míg a hátsó negyedek hajtóerővel mozognak.

Bundája

A Manchester Terrier bundája zárt, sima, rövid és fényes. A textúrája kemény, ami a fajta jellemzője.

Szín

A Manchester Terrier színe a koromfekete és dús mahagóni cser. A fejen, a pofa orrig cserzett, az orr és az orrcsont koromfekete. Kis cserfoltok találhatók mindkét arcán és a szemek felett, az állkapocs alatt és a torkán. Világos barna V alakú folt található az állkapcsa alatt. A lábak térdtől lefelé cserzettek, és fekete ceruzával vannak ellátva, közvetlenül a lábfej felett egy határozott fekete jel (hüvelykujj). A belső hátsó lábak cserzettek, de a térdízületnél feketével tagoltak. A farok alatt cserzett, a szellőzőt a lehető legszűkebb jelöléssel, hogy a farok takarja. Enyhe barnulásnyom a mellkas mindkét oldalán elfogadott, de a fekete és mahagóni színek között egyértelmű határvonalnak kell lennie.

Méret

Az ideális vállmagasság a Manchester Terrier kutyáknál 41 cm (16 hüvelyk), míg a szukák esetében 38 cm (15 hüvelyk).

Hibák

Fontos megjegyezni, hogy a fajta standardja alapján bármilyen eltérés a fentiektől hibának számít, és a hiba súlyosságának pontosan arányban kell állnia annak mértékével, valamint a kutya egészségére és jólétére, valamint a kutya hagyományos munkavégzésének képességére gyakorolt hatásával.

Jegyzet

A hím Manchester Terrier kutyáknak két látszólag normális herével kell rendelkezniük, amelyek teljesen leereszkedtek a herezacskóba. Ez a részlet az egészségügyi állapotuk és reproduktív képességük szempontjából is fontos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content