Lakeland Terrier

A Lakeland Terrier egy okos, munkásszerű, jól kiegyensúlyozott és kompakt kutyafajta. A következőkben részletesebben megvizsgáljuk ezt a kis terriert, beleértve az általános megjelenést, jellemzőket és egyéb fontos tulajdonságokat.

Általános Megjelenés

A Lakeland Terrier okos megjelenése azonnal szembeötlő, és a kompakt testalkata kifejezi a munkás személyiségét.

Jellemzők

A Lakeland Terrier meleg, rettenthetetlen viselkedésű kutya. Élénk kifejezésmódja és gyors mozgása mindig a figyelem középpontjában tartják.

Vérmérséklet

A fajtára jellemző vérmérséklet merész, barátságos és magabiztos. Ezek a kutyák rendkívül önbizalommal bírnak.

Fej és Koponya

A Lakeland Terrier feje jól kiegyensúlyozott, lapos és kifinomult. Erőteljes állkapocsa és széles pofája van, de nem túl hosszú. A fej hossza az ütközéstől az orrhegyig nem haladja meg a nyakszirti hosszt. Az orra fekete, kivéve a májbordás kutyáknál, ahol az orr májszínű.

Szemek

A kutya szemei sötétek vagy mogyoróbarnák, közepesen kicsik, és éles kifejezést tükröznek. A nagy, kerek, kiálló vagy világos szemek nem kívánatosak a fajtánál.

Fülek

A Lakeland Terrier fülei mérsékelten kicsik, V alakúak és éberen hordottak. A fejhez képest sem túl magasra, sem túl alacsonyra nem állíthatja a fejét.

Száj

A kutya fogai tökéletesek, szabályos ollós harapással rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a felső fogak szorosan átfedik az alsó fogakat, és az állkapocshoz képest egyenesen állnak.

Nyak

A kutya nyaka kinyúló, enyhén ívelt és mentes a torokfájástól.

Elülső Negyedek

A Lakeland Terrier vállai jól hátrafektetettek, mellső lábai egyenesek és jó csontozattal rendelkeznek.

Test

A mellkasa meglehetősen keskeny, de a hát erős, közepesen rövid és jól összekötött.

Hátulsó Végtag

A hátulsó végtagok erősek és izmosak. A comb hosszú és erőteljes, jól ívelt combokkal. A csánk mélyen a talajhoz ér, és egyenes.

Lábak

A Lakeland Terrier lábai kicsik, kompaktak, kerekdedek és jól párnázottak, ami segít a stabilitásukban.

Farok

A farok korábban szokásosan dokkolt. Dokkolás nélkül jól fektetett és vidáman hordják, de nem a háton vagy görbülten. Összességében egyensúlyban van a többi kutyával.

Járás/Mozgás

Az elülső és hátsó lábak egyenesen előre és párhuzamosan vannak elhelyezve. A könyökök a testre merőlegesen mozognak, oldalmentesen dolgoznak, és a térdízületek sem befelé, sem kifelé nem fordulnak. A kutya jól hajt a jól hajlított hátsó negyedből.

bunda

A Lakeland Terrier bundája sűrű, durva és időjárásálló, jó aljszőrrel.

Szín

A fajta elfogadja a fekete és cser, kék és cser, vörös, búza, vörös grizzle, máj, kék vagy fekete színeket. Kis fehér foltok a lábon és a mellkason nem kívánatosak, de megengedettek. Mahagóni vagy mély barnaság nem jellemző.

Méret

A Lakeland Terrier magassága nem haladja meg a 37 cm-t (14 ½ hüvelyk) a vállnál. Átlagos súlyuk kutyák esetében 8 kg (17 font), míg szukák esetében 7 kg (15 font).

Hibák

Fontos megjegyezni, hogy a fajta standardja alapján bármilyen eltérés a fentiektől hibának számít, és a hiba súlyosságának pontosan arányban kell állnia annak mértékével, valamint a kutya egészségére és jólétére, valamint a kutya hagyományos munkavégzésének képességére gyakorolt hatásával.

Jegyzet

A hím Lakeland Terrier kutyáknak két látszólag normális herével kell rendelkezniük, amelyek teljesen leereszkedtek a herezacskóba. Ez a részlet az egészségügyi állapotuk és reproduktív képességük szempontjából is fontos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content