Kerry Blue Terrier

A Kerry Blue Terrier egy felemelkedett, jól kötött és arányos kutya, amely a terrier stílust és karaktert képviseli. A következőkben részletesebben megvizsgáljuk ezt az izmos és határozott fajtát, beleértve az általános megjelenést, jellemzőket és egyéb fontos tulajdonságokat.

Általános Megjelenés

A Kerry Blue Terrier emelkedett megjelenésű, testében erősen fejlett és izmos. A testalkatuk arányos és jól kötött.

Jellemzők

A fajta egy kompakt és erőteljes terrier, amely kecsességet és éber elszántságot sugároz. Határozott terrier stílusa és karaktere meghatározó jellemzője.

Vérmérséklet

A Kerry Blue Terrier vérmérséklete fegyelmezett játékosság. Ezek a kutyák élvezik a játékot, de képesek a koncentrációra és a munkavégzésre is.

Fej és Koponya

A fajta feje jól kiegyensúlyozott, hosszú és arányosan szikár. Az ütközés enyhe, és a koponya lapos felett helyezkedik el. Az elülső arc és az állkapocs rendkívül erős, mély és büntető hatású. Az orr fekete, és megfelelő arányú orrlyukakkal rendelkezik.

Szemek

A kutya szemei lehetőleg sötétek. Kicsik, közepesek és éles terrier arckifejezést tükröznek.

Fülek

A Kerry Blue Terrier fülei kicsik és közepesek, V alakúak, és előre néznek, de nem túl magasan.

Száj

A kutya szája ideális esetben ínye és a szájtető sötét színűek, és tökéletes, szabályos ollós harapással rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a felső fogak szorosan átfedik az alsó fogakat, és az állkapocshoz képest négyszögletesek.

Nyak

A kutya nyaka erős és nyúló, ferde vállakba fut.

Elülső Negyedek

A vállak lehetőleg laposak legyenek, és a könyököket a testhez közel kell vinni állás vagy mozgás közben. A lábak egyenesek, és a csontozat erős. Az elülső lábak egyenesek, nem túl szélesek és nem túl keskenyek.

Test

A test rövid kötéssel, jó mélységű szegéllyel és jól rugózó bordákkal rendelkezik. A mellkas mély és a felső vonal szintje.

Hátulsó Végtag

A hátulsó végtagok nagyok és jól fejlettek, a térd hajlított, és a talajhoz közeli csánk lehetővé teszi a tökéletes szabadságot a hátsó mozgás során.

Lábak

A Kerry Blue Terrier lábai kerekdedek és kicsik, és fekete körmökkel rendelkeznek.

Farok

A farok korábban szokásosan dokkolt. Dokkolva magasra állítva és felfelé hordva. Dokkolás nélkül mérsékelt hosszúságú, magasra állítva, ami általános kiegyensúlyozott megjelenést biztosít. A farok tövénél vastag, és a hegyéig egyenletesen keskenyedik, lehetőleg egyenes és vidáman hordható. Nemkívánatos a túlzottan meleg vagy göndör farok.

Járás/Mozgás

A fajta mozgása szabad és erős. Az elülső és a hátsó lábak egyenesen és párhuzamosan mozognak, és a combok sem befelé, sem kifelé nem fordulnak.

Bunda

A Kerry Blue Terrier bundája puha és selymes, bőséges és hullámos.

Szín

A Kerry Blue Terrier elfogadja a kék bármilyen árnyalatát, akár fekete pontokkal, akár anélkül. Kölyökkutyáknál a barnulás megengedett, és 18 hónapos korukig a sötét szín elfogadható. Kis fehér folt a mellkasán nem büntetendő.

Méret

Az ideális vállmagasság a kutyák esetében 46-48 cm (18-19 hüvelyk), míg a szukák esetében valamivel kevesebb. A kutyák esetében a legkívánatosabb súly 15-17 kg (33-37 font), míg a szukák esetében kevesebbnek kell lenniük, de a 16 kg (35 font) a legkívánatosabb súly.

Hibák

Fontos megjegyezni, hogy a fajta standardja alapján bármilyen eltérés a fentiektől hibának számít, és a hiba súlyosságának pontosan arányban kell állnia annak mértékével, valamint a kutya egészségére és jólétére, valamint a kutya hagyományos munkavégzésének képességére gyakorolt hatásával.

Jegyzet

A hím Kerry Blue Terrier kutyáknak két látszólag normális herével kell rendelkezniük, amelyek teljesen leereszkedtek a herezacskóba. Ez a részlet az egészségügyi állapotuk és reproduktív képességük szempontjából is fontos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content