Állatok viselkedése a menhely állatorvosai és személyzete számára

Szerzők: Julie HechtAlexandra Horowitz

Könyvszerkesztő(k): Emily Weiss PhD, CAAB, ASPCA®Heather Mohan-Gibbons MS, RVT, ACAAB, ASPCA®Stephen Zawistowski PhD, CAAB, ASPCA®

Először megjelent: 2015. június 26

https://doi.org/10.1002/9781119421313.ch1

Összefoglaló

  1. A Kutyák Evolúciós Utazása Az állatok viselkedése a menhelyek állatorvosai és személyzete számára szóló könyv mélyrehatóan foglalkozik a kutyák evolúciójával, rávilágítva arra a vitára, amely körülveszi az elkülönülő kutyafaj megjelenésének kérdését. A régészeti leletek és genetikai elemzések ellentmondó bizonyítékaiból táplálkozva, a könyv feltárja ezen izgalmas kutatások eredményeit.
  2. Kutya Kommunikáció: Nyelv, Amelyet Meg kell Értenünk Az embereknek szükséges megérteniük a kutyák vizuális, akusztikai és szaglási kommunikációját a kölcsönös megértés és együttműködés érdekében. A könyv részletesen kifejti, hogyan játszik a szaglás kiemelkedő szerepet az intra- és interspecifikus társas találkozásokban, és bemutatja azokat a kommunikációs mintákat, amelyek különösen fontosak a menhelyi környezetben.
  3. Menhelyi Viselkedés: Mit Tesznek a Kutyák? A könyv feltárja a menhelyi környezet sajátosságait, amelyek hatással vannak a kutyák viselkedésére. A kutyák gyakran pórázon vagy kennelben tartózkodnak, és a menhelyre vonatkozó előírások miatt az interakciók korlátozottak lehetnek. A könyv részletesen bemutatja, hogy ezek a körülmények hogyan befolyásolhatják a kutyák viselkedését.
  4. Korai Szocializáció: Kulcs a Sikeres Menhelyi Gondozáshoz Az inter- és intraspecifikus interakciók, valamint a különböző ingerekkel való kitettség létfontosságúak a kutyák menhelyen belüli adaptációjához. A könyv kiemeli a gondozott kölyökkutyák korai szocializációjának fontosságát, és azt, hogy a menhelyeknek előnyben kell részesíteniük ezt a folyamatot vagy megfelelő szállást kell biztosítaniuk a menhelyen kívül.
  5. Az Emberi Felelősség Az Állatok Viselkedése Menhelyekben című könyv rámutat az emberi felelősségre, hogy megértsük és támogassuk a menhelyeken lévő kutyák igényeit. A könyv arra ösztönöz, hogy több figyelmet fordítsunk a kutyák szociális környezetére és viselkedésére, hogy javítsuk az őket körülvevő világot.
  6. Gyakorlati Útmutató a Menhelyi Állatorvosok és Személyzet Számára Az Állatok Viselkedése Menhelyekben nemcsak elméleti tudást kínál, hanem gyakorlati útmutatást is. A könyv segít az állatorvosoknak és személyzetnek a kutyák viselkedésének megértésében, és olyan módszereket mutat be, amelyekkel javíthatják a menhelyi környezetet és a kutyák jólétét.

Julie Hecht és Alexandra Horowitz remekműve egyedülálló és fontos betekintést nyújt a kutyák viselkedésébe a menhelyi környezetben. A könyv nemcsak az állatorvosoknak és a menhelyi személyzetnek nyújt hasznos információkat, hanem minden kutyabarát számára is ajánlott olvasmány. Az állatok iránti empátia és megértés előmozdítása érdekében mindannyiunknak érdemes elolvasni ezt a lenyűgöző könyvet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content